Ja, det finns förstås många fler än fem saker som jag alltid packar med mig i ryggsäcken; självklara saker som kläder, mat, kniv, myggmedel, skavsårsplåster m.m. På den här listan har jag valt ut 5 andra saker som jag inte gärna lämnar hemma och varför. 

Dunhoodien

Lätt och varm. Perfekt att ta fram på kvällen när temperaturen kan sjunka ganska rejält. Det är guld värt att inte frysa när det är dags att krypa in i sovsäcken. Dunjackan använder jag dessutom som fyllning i en packpåse. Med en buff som örngott.  Se där – en bekväm huvudkudde!

Powerbank

Den är nästan viktigare än en skön kudde att sova på! Jag använder ofta appen Fjällkartan i mobilen för att veta exakt var jag befinner mig, för att märka ut punkter om det är svårnavigerad och för att mäta avstånd. Därför ser jag alltid till att ha power till mobilen.

Foppatofflorna

Jag ska väl erkänna att jag inte kände mig som ett vandringsproffs när jag första gången hängde foppatofflorna utanpå ryggsäcken. Men jag hade läst om vandrare som använde foppatofflor både som lägerskor och som vadarskor. Och faktum är att de fungerar ypperligt för båda delarna. Känslan att byta kängorna mot foppa efter en lång vandringsdag är gudomlig. Att de sen går att vada med är bonus. Det är svårt att hitta lägerskor som kan matcha foppa vad gäller vikt och användningssätt.

Vandringsstavar

Till en början tyckte jag inte om att gå med stavar. De var mest i vägen tyckte jag. Men efter att ha testat med 1 vandringsstav under en tredagarsvandring upptäckte jag fördelarna. De avlastar knäna, är bra draghjälp i uppförsbackarna, ger balans i stenig terräng och är oundgängliga vid vad. Som bonus kan de agera tältpinne. Nuförtiden är de för det mesta med, både på korta och långa turer.

Kameran

Det viktigaste av allt! Det är kombinationen vandring och fotografering som gör att jag längtar ut igen så fort jag kommit hem.

Bara foppatofflorna som saknas!

Vilka är dina måste-ha-med grejer?

2 Comments

Leave a Reply

© Gå på tur!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial