Renberget och Renbergsstugan har varit ett välbesökt utflyktsmål för Arjeplgogsbor alltsedan sedan 50-talet, då stugan byggdes. Vi är många som har minnen från skolans friluftsdagar och när Friluftsfrämjandet bjöd in till Skidans dag i stugan.

Renberget ligger nära och lättillgängligt intill Arjeplogs samhälle. Vandringen startar vid Djuptjärn, där elljusspåret börjar. Efter ett par hundra meter, innan den första lilla uppförsbacken på elljusspåret börjar själva stigen. Det sitter en skylt som visar vägen. Sen är det bara att följa stigen i cirka 3,5 kilometer till toppstugan. I stugan finns bord, stolar och vedkamin. Från toppstugan är det ytterligare några hundra meter kvar att gå till själva toppen. Renberget är bara 628 meter över havet, men bjuder på härlig utsikt över Arjeplogs samhälle, sjöarna Uddjaure och Hornavan, de närbelägna lågfjällen och högfjällen längre västerut.

Även vintertid startar turen till Renberget och Renbergsstugan vid Djuptjärn. Oftast finns ett uppkört skoterspår längs sommarleden som kan följas, med och utan skidor under fötterna. Eller kanske på cykel!

Klicka på G+ ikonen i toppmenyn eller sidfoten för karta med startpunkt.

Midvintersol från Renberget Arjeplog
Vinter på Renberget
Cykel till Renberget funkar också på vintern!

Leave a Reply

© Gå på tur!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial